10 augusti 2008
13:00

Referat: BK Flagg - AIF Barrikaden

Startelvan: C-G - Johan E, Anders D, Mats, Alex - Falk, Fredrik S, Johan G, Oscar - Daniel P, Anders S

Avbytare: Henrik Ny (inhopp som anfallare i 1:a halvlek och som högerback i 2:a), Martin (in som mittfältare efter 25 min, mittback sista 20), Andy (anfallare i hela 2:a halvlek), Mick (ytterst framgångsrik mittfältare sista 20 - se nedan!)

Vi startade matchen med ett drömanfall där bollen gick från spelare till sperlare och avslutades med ett inlägg från Oscar som Johan G säkert slog in EFTER 16 SEKUNDER!!!

De närmaste 15-20 minuterna hade så Flagg en fullkomlig kavalkad av heta målchanser. Sedan de missat hårresande flera gånger (och C-G gjort en del fina ingripanden) så gjorde de till slut 2 täta mål, ett i den 16:e och ett i den 18:e min.
Vi kom dock snabbt igen och i den 23:e min kvitterade Anders S på en retur på ett stolpskott av Fredrik.

Vi skapade sedan ytterligare några chanser. Anders S höll sig framme vid flera tillfällen och var ytterst nära att ge oss ledningen. På detta följde inom loppet av några minuter
4 heta chanser till från Flaggs sida, bl.a. en dubbelchans efter hörna med rena flipperspelet framför vår mållinje innan vi kunde få undan bollen. Chanskavalkaden i 1:a halvlek avslutades sedan med att C-G gjorde en fotparad på ett friläge.

Andra halvlek inleddes med att Anders S snyggt dribblade sig fri men fick skottet utanför. Flagg replikerade med en kanon i stolpens insida och inte så långt därefter inträffade på nytt en situation med bollen farande hit och dit inne i vår målgård innan vi kunde slå bort den. Efter detta började Flagg mattas något och vi kom till ett par hyfsade lägen, bl.a. var Martin nära att få tag på bollen i friläge men målvakten hann precis före. Sedan kom Mick in och han hade bara varit inne i 2 min innan han satte ett
långskott snyggt intill stolpen (dock var väl målvakten något passiv). 3-2 till oss således.

Trots att Flagg nu började hänga något med huvudet så skapade de ett par hyfsade chanser med usla avslut innan vi i den 82:a min avgjorde matchen definitivt genom
vårt 4-2-mål. Anders S dribblade sig åter snyggt igenom men fälldes när han var på väg att komma helt fri. Domaren blåste dock inte för den solklara straffen men bollen hamnade hos Mick som enkelt stötte in den från nära håll.

Som helhet en match med så ohyggligt mycket målchanser att anteckningsblocket nästan inte räckte till. Båda lagen spelade också ganska offensivt. Flagg hade i särklass flest chanser men var också betydligt sämre i avslutningarna än vi - en hel del riktigt usla faktiskt - men samtidigt stod C-G ivägen för det mesta som kom innanför målramen.